K9Brainwaves
Een goede band begint met een aanraking
 
 
 

De Roedelmethode

In 2013 gaf Arjen van Alphen voor het eerst een workshop in Nederland. Ik had al wat filmpjes gezien op youtube van de Roedelmethode® en wilde de workshop perse bijwonen! Hier heb ik nooit spijt van gehad.


Arjen heeft 3 boeken geschreven, waarvan het derde boek nu in de bestsellers lijst staat! Dit boek “Basisboek opvoeden van Honden” is voor iedereen te koop via Bol.com

Deze boeken zijn voor mij mijn belangrijkste bron van informatie! Ik haal veel van mijn wijsheid uit deze boeken, maar ook heb ik heel veel geleerd in de praktijk, met de opvoeding van Axel. Daar werd de theorie omgezet in praktijk.


In 2018 heb ik mijn Certificaat behaald en mag mijzelf ‘instructeur basis Roedelmethode® noemen.


Ik krijg vaak de vraag wat is Roedelmethode® nu eigenlijk…..Tja, dat laat zich eigenlijk niet in een paar zinnetjes uitleggen.


Ik citeer de achterkant van het boek:

De Roedelmethode® is een methode voor het opvoeden van en de relatievorming tussen hond en baas op basis van natuurlijke leerprocessen. Zonder voerbekrachtiging en zonder onnatuurlijke correctiematerialen.

Dit basisboek gaat niet over trainen. Het is een boek over opvoeden, over sociaal leren en over alles wat daarmee samenhangt. Het geeft ook inzicht in de relatie tussen hersenen, zintuigen, emoties en de psychische ontwikkeling van honden.

Hierdoor is het geschikt voor iedere hondenbezitter, voor de opvoeding van elke hond, ongeacht ras of leeftijd, voor herplaatsers en voor elke hond met een taak. (einde citaat)

website foto 10
website foto 10


Roedelmethode® moet je ervaren om te snappen dat het anders is dan andere methodes!


Op aanvraag doe ik workshops “snuffelen aan de Roedelmethode®” zodat je een paar uurtjes les krijgt op de Roedelmethode manier.  Voor deze workshop zijn maar 3 personen nodig!

Heeft u interesse, neem contact met mij op!


Bij de Roedelmethode® hoort ook een speciale riem, de HFB, Hands Free Belt. Achter deze riem zit een hele filosofie van waarom je niet met je handen aan de lijn zit. Deze riem is te koop via K9Brainwaves.


Wilt u een kijkje nemen op de website van de Roedelmethode zelf, volg dan deze link

deroedel.be/index.php